Föri-lautan liikkeitä voi nyt seurata kellontarkasti. Internet of Things (IoT) eli esineiden Internet on tänä päivänä siellä missä tarvitaan, myös turkulaisten rakastamassa lautassa.


Kesällä 2016 Föri on saanut kyytiin älykkään ”salamatkustajan”, joka kertoo muille matkustajiksi tuleville, missä kohdin jokea lautta kulkee. Förin älyllistäminen on Turun kaupungin ja sen tiedolla johtamisen ratkaisukumppanin Cerion Solutions Oy:n yhteisidea. Toispual.fi -palvelusta näkee Förin liikkeet reaaliajassa sekä ennusteen siitä, milloin lautta on kummallakin puolella jokea sekä bussiyhteydet lähipysäkeiltä.

Lisätietoja:
Cerion Solutions Oy
Laura Laiho
laura.laiho@cerion.fi
Tel: 040 134 5191

Tietoja palvelusta
Palvelu on yhä kehityksessä. GPS:n vaihtelevan tarkkuuden ja kyseessä olevien pienten etäisyyksien johdosta tilaseuranta ei aina toimi aivan saumattomasti, mutta korjaa itsensä ennen pitkää.

Föli-pysäkkien sijainnit
Föli-pysäkkien sijainnit ja bussien suunnat alla. Tarkemmat tiedot Fölin sivuilta.Karttatiedot © OpenStreetMap © CartoDB

Föli-tietojen lähde: Turun seudun joukkoliikenteen liikennöinti- ja aikatauludata. Aineiston ylläpitäjä on Turun kaupungin joukkoliikennetoimisto. Aineisto on ladattu palvelusta http://data.foli.fi/ lisenssillä Creative Commons Nimeä 4.0 Kansainvälinen (CC BY 4.0).

Palvelun tarjoavat Cerion Solutions Oy ja Turku