Parhaita eri tyyppisiä nettipelejä

Elämme vuotta 2023, ja nettipelien suosio jatkaa joka vuotista kasvuaan, eikä sille näy loppua ainakaan lähitulevaisuudessa. Peleistä on tullut yksi suosituimmista ajanviettotavoista nykymaailmassa. Eri tyyppisiä nettipelien genrejä on lukuisia, niin kuin myös itse pelejä jokaisessa lajityypissä, joten vaihtoehtojen määrä on melko lailla rajaton, kun puhutaan nettipeleistä. Monelle pelaajalle aiheuttaa varmasti päänvaivaa ensinnäkin löytää itselleen sopiva pelityyppi, ja sen jälkeen vielä etsiä kyseisestä genrestä se paras ja itselleen sopivin peli.

Otamma tässä artikkelissa katsauksen eri tyyppisiin ja erilaisiin peleihin, joten toivottavasti näistä vinkeistä on sinulle apua, mikäli olet etsimässä pelattavaa, etkä ole varma siitä, mitä haluaisit tällä hetkellä pelata. Pidemmittä puheitta, otetaan käsittelyyn ensimmäinen pelivinkkimme.

Kukistetaan pahoja rosvoja

Aloitetaan turvallisesti yhdellä jo klassikon asemaan nousseista moninpeleistä, joka on saatavilla sekä PC:lle, että konsoleille, vaikkakin lähes jokainen pelaaja pelaa tätä huippusuosittua peliä ainoastaan PC:llä. Yksi monille pelaajille tutuimmista netin moninpeleistä on Valve Softwaren Counter-Strike: Global Offensive. Pelissä otetaan mittaa kahden joukkueen, armeijan joukkojen ja terroristien välillä erilaisissa pelimoodeissa. Counter Strike on jo yli kymmenen vuotta vanha, ja se on vuosien saatossa saavuttanut huiman suosion PC:llä. Tämä peli on myös erittäin suosittu elektronisen urheilun, eli e-sportsin saralla, ja lukuisat pelaajat eri maissa pelaavat Counter-Strikea ammatikseen joukkueissa, joilla on sponsoreita. Counter-Strike on myös loistavaa ja huippuhauskaa ajanvietettä pienen kaveriporukan kesken. Counter Strike on saatavilla PC:lle Steamin pelipalvelusta, ja sitä voi pelata ilmaiseksi myös hieman vanhemmillakin tietokoneilla, koska tämä peli ei vaadi suuria tehoja pyöriäkseen kohtuullisesti.

Roolipelaamista fantasiamaailmassa

Siirrytään seuraavaksi pois räiskintöjen parista ja otetaan katsaus roolipelien maailmaan, mikä on vuosikymmenistä toiseen säilynyt huippusuosittuna lajityyppinä pelaajien keskuudessa.

Yksi parhaista tämän hetken nettipeleistä tässä genressä on Final Fantasy XIV. Tämän klassikkopelisarjan viimeisin peli on jo noussut suureen suosioon pelisarjan vanhojen fanien, kuin myös muiden pelaajien joukossa. Final Fantasy XIV:en  pelimaailmassa voi pelata netissä ison pelaajajoukon seurassa. Tämä peli on siis mittakaavaltaan suuremman luokan avoin maailma, ja se tavallaan seuraa World of Warcraftin jalanjäljillä, mikä on toinen erittäin suositeltava avoimen maailman roolipeli netissä. Kummallakaan näistä peleistä et voi mennä pieleen.

Käytä älyä ja kukista pöydän muut pelaajat

Oletko sen tyyppinen persoona, että kaipaat pelaamaltasi peliltä hieman aivonystyröitä vaativaa toimintaa, ja kykyä laskea todennäköisyyksiä? Tässä tapauksessa voimme ehdottomasti suositella yhtä suosituimpaa nettipeliä, eli pokeria. Pokerista on aikojen saatossa tehty myös elokuvia, ja se on vuosikausien saatossa vakiinnuttanut paikkansa korttipelien huipulla. Tässä korttipelissä pokerin arvot määrittyvät pelaajille jaettavien käsien avulla, ja yleensä kierroksen voittaa se pelaaja, jolla on pöydän vahvin käsi. Bluffaamallakin voi toki myös voittaa heikommallakin kädellä. Pokeria pääset pelaamaan ilmaiseksi netissä muita pelaajia vastaan monilla eri pelisivustoilla.

Kahden lajityypin yhdistelmä

Miltä kuulostaisi pelata peliä, jossa niin sanotusti pelataan jalkapalloa autoilla? Tämä kuulostaa varmasti oudolta idealta, mutta tämä kyseinen peli, eli Rocket League on onnistunut kyseisen kahden peligenren toteuttamisessa erittäin hienosti. Pelissä on siis tarkoituksena työntää autolla palloa kentän poikki maaliin saakka. Kyseinen idea ei välttämättä ensi alkuun kuulosta kovin houkuttelevalta, mutta peli on oikeasti hurjan hauskaa viihdettä, mikäli pidät autopeleistä ja jalkapallosta. Pelissä maalin tekeminen voi olla myös erityisen haastavaa, ja joudut pelaajana opettelemaan erilaisia kikkoja ja keinoja, mikäli haluat onnistua maalinteossa. Kyseessä on peli, mikä on saavuttanut suuren suosion pelaajien parissa, ja 

peli saatavilla monille eri pelialustoille, kuten Windows ja erilaiset pelikonsolit. Ei muuta kuin maalintekoon autolla.

Zombit ovat täällä, pakene henkesi edestä

Otetaan viimeiseksi katsaus hieman pelottavampaan pelityyppiin, jossa on tarkoituksena selviytyä zombien keskellä. Dead Island 2 julkaistiin aiemmin tänä vuonna, ja kyseessä on jatkoa alkuperäiselle Dead Island -pelille, joka aikoinaan oli iso hitti. Tämä kovasti odotettu jatko-osa, jatkaa hienosti alkuperäisen pelin jäljillä, eikä jätä ketään kylmäksi, muuta kuin ne kuolleet zombit. Mikäli ideasi hyvästä viihteestä on henkesi edessä juosta pakoon ja taistella zombeja vastaan, niin Dead Island 2 ei petä. Dead Island 2 tukee myös moninpeliä nettissä kavereiden kesken. Nettipelissä pelaajat pelaavat samassa kentässä zombeja vastaan yhdessä taistellen. Pelaajat voivat valita erilaisista hahmoista, joita on useampia erilaisia tarjolla. Dead Island 2 on ehdottomasti kokeilemisen arvoinen pelityyppi, eikä tämän tyylisiä pelejä tule kovin usein tarjolle. Kannattaa siis laittaa tämä peli harkintaan, mikäli zombipelit kiinnostavat sinua. Dead Island 2 on saatavilla uusimmille konsoleille, kuin myös Windowsille. 

Se oli siinä

Tässä kaikki tällä kertaa, ja kuten huomasit varmaankin, niin eri tyyppisiä nettipelejä on paljon, eikä tässä ollut läheskään kaikki pelityypit, mitä on tarjolla. Toivotamme sinulle mukavia pelihetkiä netissä.