Konsertit tähtitaivaan alla: opas ulkoilmakonserttipaikoista Suomessa

Suomen kesään kuuluu läheisesti konsertit ja festivaalit. Suomen kesä on tunnetusti lyhyt. Kesästä kannattaa ottaa mahdollisimman paljon irti. Kesässä yksi tapa viettää aikaa on käydä festivaaleilla ja konserteissa. Monella kaupungilla on oma festivaalinsa. Usein festivaaleihin tulee ihmisiä ympäri Suomea. Kesän matkakohteena onkin usein juuri festivaali.

Tässä opas useisiin tunnettuihin festivaaleihin Suomessa:

Rauman Meren Juhannus tai lyhyemmin RMJ on perinteinen vuosittain järjestettävä festivaali. Nimensä mukaisesti festivaalit järjestetään juhannuksen aikaan. Jos etsii vaihtoehtoa perinteiselle mökkijuhannukselle ja haluaa viettää aikaa hyvän musiikin parissa keskikesän juhlan aikaan RMJ on loistava paikka. Suurilla festivaaleilla on kotimaisten huippunimien lisäksi useita kansainvälisiä huippu esiintyjiä. Tämän lisäksi RMJ palvelee eri musiikkigenrejen faneja. Festivaalialueella on useita esiintyjiä, jotka esittävät erityyppistä musiikkia.

Ruisrock on huippufestari Turun Ruissalon saarella. Nimestään huolimatta festareilla on musiikkia eli genreistä, kuten Machine Gun Kelly tai Skrillex. Festarit järjestetään heinäkuun toisella viikolla. Ruisrock on toinen kotimainen festari, jossa esiintyy laaja joukko kansainvälisiä huippuartisteja. Tulevan kesän esiintyjälista julkaistaan jo hyvissä ajoin talven aikana. Musiikin ystävälle näillä festareilla on paljon mahdollisuuksia nauttia.

Ilosaarirock järjestetään heinäkuussa usein Ruisrockin jälkeisenä viikonloppuna. Tässä kolmepäiväisessä festarissa on rokin lisäksi muita musiikkityylejä edustettuna. Ilosaarirock järjestetään Joensuussa. Joten kesällä jokaisen Pohjois-Karjalan suuntaan matkustavan kannattaa harkita tätä festivaalia ja tapahtumaa. Tämä kesän paras viikonloppu on järjestetty jo vuodesta 1971 lähtien.

Kainuun musiikkijuhlat on kesäkuun alkupuolella Kajaanissa järjestettävä musiikkitapahtuma. Tämä festivaali on kasvanut, ja nykyään tapahtumaan osallistuu jo yli 10 000 henkeä yleisöä. Kesän alussa Kainuu on hyvä paikka aloittaa festarikesä.

Himos Juhannus on kepeä tapa viettää juhannusta Himoksen laskettelukeskuksen alueella. Festareilla soitettava musiikki on letkeää. Festareilla on erityisesti kotimaisia huippuartisteja, kuten Antti Tuisku, Teflon Brothers tai Gasellit. Alueelle voi saapua leiriytymään ja viettämään hauska viikonloppu Suomen suven ollessa kauneimmillaan.

Blockfest on Tampereen Ratinalla järjestettävä festivaali, jossa rap musiikki näyttelee pääosaa. Näillä festareilla on paljon kansainvälisiä artisteja. Jokainen rapista pitävä ja hip hop musiikin ystävä voi viettää näillä festareilla hyvän viikonlopun. Blockfest järjestetään kaksipäiväisenä tapahtumana elokuun loppupuolella.

Kotkan Meripäivät on perinteikäs ja tunnettu juhla. Varsinaisen purjehdusregatan lisäksi tapahtumaan voi vain tulla viihtymään ja viettämään aikaa Kotkan keskustan alueella. Monella Meripäivillä käyneellä onkin enemmän tai vähemmän muistoja siitä mitä tapahtumassa on tapahtunut. Meripäivät järjestetään heinäkuun loppupuolella. Tapahtuma on järjestetty jo vuodesta 1962 asti.

Tuska Open Air on Helsingissä järjestettävä metallimusiikin konserttitapahtuma. Tuskassa on ollut useita kansainvälisiä ja kotimaisia huippuartisteja. Tuskassa on joka vuosi hieman eri teema ja metallimusiikkityyli vaihtelee eri vuosina. Jokainen raskaamman musiikin ystävä löytää näiltä festareilta paljon.

Pori Jazz on Porissa järjestettävä perinteinen Jazz musiikin tapahtuma. Pori Jazzilla pääsee jazzin swengaavaan tunnelmaan. Mutta näillä festareilla on myös muuta kuin Jazzia, kuten Robin Williams.

Flow Festival on Helsingin Suvilahden alueella järjestettävä elektronisen ja tanssimusiikin festivaali. Flow järjestetään elokuun puolenvälin paikkeilla.Kesällä Suomessa on paljon hauskaa ja useita tapoja viettää aikaa festivaaleilla. Myös erilaiset pelit, kuten https://www.ninjacasino.com/fi/kolikkopelit ovat mahdollisia kesällä. Suomessa on taas hyvä, kun koronan jälkeen pääsee festivaaleille viettämään aikaa.

Jätä kommentti