Mitä tehdä Turussa?

Turku on Suomen toiseksi suurin kaupunki ja se sijaitsee Aurajoen rannalla, Varsinais-Suomen maakunnassa. Turusta löytyy runsaasti mielenkiintoisia nähtävyyksiä, kulttuurielämyksiä ja tekemistä. Tässä artikkelissa esittelemme sinulle yhdeksän suosituinta aktiviteettia ja nähtävyyttä Turussa.

1. Turun tuomiokirkko

Turun tuomiokirkko on Suomen vanhin pyhäkkö ja se on valmistunut vuonna 1300. Se on yksi Suomen suurimmista ja tärkeimmistä kirkkoista. Kirkon sisällä on vanhoja maalauksia, hienoja koriste-esineitä ja paljon historiallista arvoa. Tuomiokirkko on käyntikohde, joka ei jätä ketään kylmäksi.

2. Turun linna

Turun linna on vanhin säilynyt linnoitus Suomessa ja se on perustettu vuonna 1280. Se on Suomen ainoa keskiaikainen linna ja se sijaitsee Aurajoen rannalla. Turun linnassa on paljon historiallista arvoa ja se on suosittu turistikohde. Linnassa on mahdollisuus tutustua museoihin, nähdä vanhoja esineitä ja kävellä keskiaikaiseen miljööseen.

3. Luostarinmäen kulttuurikierros

Luostarinmäen kulttuurikierros on Turun suosituin turistikohde. Kulttuurikierroksella pääsee tutustumaan keskiaikaiseen miljööseen ja katselemaan vanhoja linnoja, kirkoita ja rakennuksia. Kulttuurikierroksella pääsee myös tutustumaan Luostarinmäen vanhaan kylään ja museoihin.

4. Aurajoen ranta

Turun Aurajoen ranta on suosittu paikka paistatella auringonpaistetta ja ihailla maisemia. Aurajoen ranta on yksi Turun suosituimmista ulkoilualueista ja siellä voi kävellä, pyöräillä, uida tai vain istahtaa ihailemaan maisemia.

5. Turun kaupunginmuseo

Turun kaupunginmuseo sijaitsee Turun tuomiokirkon vieressä. Museossa voi tutustua Turun historiaan ja esineisiin, joita on kerätty yli kolmeen vuosisataan. Museossa on myös paljon käsityötaitoja ja ohjelmia, jotka sopivat niin lapsille kuin aikuisillekin.

6. Turku Market Square

Turku Market Square on yksi Turun vanhimmista alueista ja se on suosittu turistikohde. Turun torilla voi tutustua paikalliseen kulttuuriin ja käydä kaupoissa, joissa myydään paikallisia tuotteita. Turun torilla on myös paljon ravintoloita ja baareja, joissa voi nauttia paikallisista ruuista ja juomista.

7. Turun taidemuseo

Turun taidemuseo on Suomen suurin taidemuseo ja se sijaitsee Aurajoen rannalla. Museossa voi tutustua Suomen taiteen historiaan ja esineisiin, joita on kerätty yli kahteen vuosisataan. Museossa on myös paljon näyttelyitä ja ohjelmia, jotka sopivat niin lapsille kuin aikuisillekin.

8. Kupittaan puisto

Kupittaan puisto on yksi Turun suosituimmista ulkoilualueista ja se sijaitsee Aurajoen rannalla. Puistossa on paljon mielenkiintoisia nähtävyyksiä ja tekemistä, kuten veneilyä ja melontaa, uimista ja pyöräilyä. Puisto on suosittu paikka myös lapsille, ja siellä on paljon leikkipaikkoja ja muuta tekemistä.

9. Forum Marinum

Forum Marinum on merimuseo ja laivastomuseo Turussa. Museossa voi tutustua Suomen laivastohistoriaan ja nähdä alkuperäisiä aluksia, joita on kerätty yli kahteen vuosisataan. Museossa on myös paljon näyttelyitä, ohjelmia ja tapahtumia, joista kaikki voivat nauttia.

Loppusanat

Kuten näette, Turussa on paljon nähtävää ja tehtävää. Jokainen vierailija löytää varmasti jotain mielenkiintoista ja kiehtovaa, ja lomasta tulee varmasti ikimuistoinen. Jos haluat tutustua Turun tarjoamiin elämyksiin, kannattaa ehdottomasti suunnata Turun suuntaan.

Jätä kommentti