Mitkä kumman nikotiinipussit?

Kun nuorten e-savuke-epidemia jatkuu ja noin joka viides lukiolainen käyttää sähkötupakkaa vuonna 2021, uudentyyppiset nikotiinipussit ovat kasvattaneet suosiota ja saaneet monet lopettamaan tupakoinnin.

Suun kautta otettavat nikotiinipussit ja imeskelytabletit ovat uusi tupakkatuoteryhmä, johon kuuluu muun muassa Zyn, On! ja Velo ja niitä on monia makuja. Aromien käytön tupakkatuotteissa on osoitettu houkuttelevan nuoria, ja myyntitiedot osoittavat, että nikotiinipussien suosio kasvaa. Alan uutisartikkelissa raportoitujen Nielsen -tietojen mukaan Zyn -nikotiinipussin dollarin myynti lähikaupoissa kasvoi 470% vuoden 2020 ensimmäisellä puoliskolla.olemme havainneetuunnattoman määrän nuoria, jotka ilmoittavat suun kautta otettavien nikotiinivalmisteiden käytöstä. Esimerkiksi seurantamme osoittaa, että 13% syksyllä 2020 tutkituista 15–24-vuotiaista oli 30 päivän pussien käyttäjiä. Ilmoittautuneet

Suun kautta otettavia nikotiinituotteita käytetään samankaltaisesti kuin nuuskaa-savutonta tupakkapussia, joka ei tuota sylkeä ja tekee siitä sylkemättömän-mutta toisin kuin nuuska, ne eivät sisällä lehtitupakkaa. Tuotteet ovat edelleen tupakasta johdettuja ja sisältävät nikotiinia, joka on haitallista nuorille missä tahansa muodossa, mutta koska tupakanlehtiä ei ole, Elintarvike- ja lääkevirasto ei luokittele sitä savuttomaksi tupakkatuotteeksi.

Vaikka virallisia tietoja nuorten käytöstä ei ole vielä olemassa, koska ne eivät sisälly kansallisiin kyselyihin, olemme toimittaneetsuosituksia siitä, että liittovaltion virastot sisältävät suun kautta otettavia nikotiinipusseja ja imeskelytabletteja, kuten Zyn, On! ja Velo tulevissa tutkimuksissa. Mitä enemmän tietoa tulee, tässä on muutamia tärkeitä asioita, jotka on tiedettävä näistä tuotteista.

Kuinka paljon nikotiinia on nikotiinipusseissa?

Nikotiinin ja myrkyllisten aineiden pitoisuudet vaihtelevat merkittävästi erilaisten tuotteiden välillä. Esimerkiksi Zyn -tuotteissa nikotiinipitoisuus voi olla jopa 6 milligrammaa pussia kohden.

Nikotiinin käyttö murrosiässä voi häiritä aivopiirien muodostumista, jotka ohjaavat huomiota, oppimista ja alttiutta riippuvuudelle. Tutkimukset ovat osoittaneet nikotiinin käytön varhaisen iän ja miellyttävät alkukokemukset korreloivat päivittäisen käytön ja elinikäisen nikotiiniriippuvuuden kanssa.

Mitä makuja nikotiinipussit ja imeskelytabletit tulevat?

Suun kautta otettavia nikotiinituotteita on tarjolla joukko nuorisoystävällisiä makuja, kuten mango, kaneli, hunaja-sitruuna, sitrushedelmä, musta kirsikka ja monenlaisia ​​mintun ja mentolin makuja.

Makeiden, hedelmäisten ja karkkien kaltaisten makujen saatavuus on huolestuttavaa, koska pod-pohjaiset e-savukkeet, kuten JUUL, kohtaavat liittovaltion makurajoitukset vastauksena nuorten höyryepidemiaan, nuoret siirtyvät muihin tuotteisiin, jotka tarjoavat edelleen makuja. Esimerkiksi kertakäyttöisten sähkösavukkeiden suosio on noussut tammikuussa 2020 FDA: n osittaisista makurajoituksista. Myös mentolilla maustettujen e-savukkeiden myynti, joka oli myös vapautettu poikkeuksista, nousi jyrkästi ja välittömästi, ja myynti kasvoi lähes 60 miljoonaa dollaria ja sen markkinaosuus yli kaksinkertaistui.

Makuilla on merkittävä rooli nuorten houkuttelemisessa tupakkatuotteisiin – yli 80% tupakkaa käyttäneistä nuorista ilmoittaa aloittaneensa maustetun tuotteen. Nuorten, savukkeiden käyttäjien keskuudessa tutkimuksessa, joka oli käyttänyt tuotetta viimeisten 30 päivän aikana, valtaosa mainitsi aromit ensisijaiseksi syyksi tuotteiden käytölle.

Miten nikotiinipusseja säännellään?

Suun kautta otettavia nikotiinituotteita ei toistaiseksi säännellä yhtä tiukasti kuin savuttomia tupakkatuotteita tai palavaa tupakkaa Yhdysvalloissa. FDA asettaa joitain määräyksiä näistä tuotteista, mukaan lukien vaatimukset, joiden mukaan valmistajien on toimitettava tietyt tiedot virastolle, käytettävä nikotiinivaroitusmerkintöjä ja noudatettava joitakin markkinoinnin perusrajoitukset. Nykyisiä määräyksiä ei ole, jotka estävät tai rajoittavat maustettuja nikotiinipusseja, ja näiden tuotteiden markkinointirajoitukset eivät ole yhtä tiukkoja kuin savuttomille tai palaville tupakkatuotteille.

Zynin kaltaisten tuotteiden valmistajien oli toimitettava hakemukset FDA: lle ennen markkinoiden tarkastusta 9.9.2020 mennessä. FDA: n tehtävänä on määrittää, ovatko tuotteet ”sopivia kansanterveyden suojelemiseksi”, ja sallia tupakkatuotteiden myynti Yhdysvalloissa, jos suun kautta otettava nikotiinivalmiste ei ole tänään jättänyt markkinoille saattamista koskevaa hakemusta, FDA poistaa sen markkinoilta. Lisäksi virasto ei ole toistaiseksi myöntänyt myyntilupaa Zynin kaltaisille suun kautta otettaville nikotiinivalmisteille.

Mitkä ovat suun kautta otettavien nikotiinipussien terveysvaikutukset?

Vaikka Zynin kaltaisten nikotiinipussien erityisiä terveysvaikutuksia ei tunneta, nuorten nikotiinin käyttö missä tahansa muodossa on vaarallista. Vaikka näitä tuotteita ei teknisesti luokitella savuttomaksi tupakkaksi, niillä on monia yhtäläisyyksiä savuttomiin tuotteisiin, jotka aiheuttavat vakavia terveysriskejä.

Savuttoman tupakan pitkäaikainen käyttö voi johtaa nikotiiniriippuvuuteen, ja on näyttöä siitä, että savuton tupakan käyttö johtaa savukkeiden käyttöön. National Center of Biotechnology Information -lehdessä julkaistujen kansallisesti edustavien tietojen mukaan tupakkaa käyttämättömät nuoret, jotka kokeilevat savutonta tupakkaa, ovat halukkaampia kokeilemaan savukkeita ja e-savukkeita vuoden kuluttua.

Kehotamme oimakkaasti FDA: ta poistamaan markkinoilta kaikki luvattomat suun kautta otettavat nikotiinituotteet, mukaan lukien Zyn, joita virasto ei ole valtuuttanut myyntiin. Jotta nuoret eivät voisi käyttää näitä tuotteita, kaikkien makujen, myös mentolin, poistaminen kaikista tupakkatuotteista on ratkaisevan tärkeää ja näiden tuotteiden markkinoille saattamisen rajoitusten asettaminen estääkseen nuorten altistumisen näille tuotteille.

Jätä kommentti