Sähkösopimus turku: Mikä on halvin vaihtoehto?

Uusi koti Aurajoen rannalla ja tavarat pakattu valmiiksi muuttoa varten, mutta sähkösopimus vielä uupuu? Ei hätää, sillä turkulaisena sähkösopimuksen tekeminen on helppoa ja vaivatonta!

Jos etisinnässäsi on sähkösopimus Turku, olet aivan oikeassa paikassa, sillä tässä kirjoituksessa käydään läpi, miten paras sahkösopimus kaupunkiin Turku löytyy!

Turku energia sähkösopimus Turkuun

Turussa operoi kaupungin nimellä varustettu sähkölaitos – Turku energia, joka kuuluu ja näkyy kaupungissa vahvasti. Turkulaisen ei kuitenkaan tarvitse ostaa sähköään heiltä, vaan kuten muissakin Suomen kaupungeissa ja kunnissa, turkulainen voi kilpailuttaa sähkösopimuksensa ja ostaa sähkönsä valitsemaltaan taholta. Aivan täysin turkulaiset eivät kuitenkaan Turku Energian asiakkuudesta pääse, sillä kyseinen toimija hoitaa sähkön siirron Turun alueella.

Sähköenergia ja sähkön siirto ovat siis kaksi eri asiaa – sähköenergia on sitä itseään, mikä kaapeleissa, johdoissa ja pistorasioissa kulkee kun sähkön siirto puolestaan on palvelu, joka huolehtii siitä, että sähköenergia johdoissa liikkuu. Suomessa sähkön siirron hoitaa aina paikallinen sähkön siirtoyhtiö ja niitä on jokaisella alueella vain yksi. Koska sähkön siirtäjillä on laillinen monopoliasema omilla alueillaan, viranomainen seuraa sähkön siirron hintojen pysymistä kohtuullisina.

Paras sähkösopimus Turkuun löytyy kilpailuttamalla

Turusta löytyy monenlaisia erilaisia koteja. Portsan katujen varrella sijaitsee tunnelmallisia puutaloja, Kakolasta löytyy asuintaloksi muutettu entinen vankila, Vähä-Heikkilästä ja Raunistulasta idyllisiä pientaloalueita, unohtamatta Ylioppilaskylän opiskelija-asuntoja sekä muuta kerros- ja rivitaloasuntojen tarjontaa, jota kaupungissa on runsaasti. Sähkösopimusta valitessaan uuden turkulaisen kannattaa kilpailuttaa eri sähkösopimukset, jotta omaan asumismuotoon sopiva sähkösopimus tulee varmasti valikoitua.

Asumismuoto vaikuttaa sähkösopimukseen, koska erilaisissa kodeissa sähköä kuluu eri tavoilla. Esimerkiksi sähkölämmitteinen omakotitalo kuluttaa vuodessa moninkertaisen määrän sähköä verrattuna suurempaankin kaukolämmössä olevaan kerrostaloasuntoon. Asumismuodon lisäksi sähkön kulutukseen vaikuttavat siis myös lämmitysmuoto, perheen koko sekä kodin koko. Pienissä opiskelija-asunnoissa sähköä kuluu huomattavasti vähemmän kuin nelihenkisen perheen kerrostaloasunnossa.

Sähkösopimusta kilpailuttaessa kannattaa miettiä myös omia arvojaan. Turku on monipuolinen kaupunki, jonka läpi virtaa jo mainittu Aurajoki, minkä lisäksi kaupungista löytyy Ruissalon kansallispuisto sekä muita vehreitä puistoja. Jotta luonnon monipuolisuus Turussa säilyy, kannattaa pohtia vihreän energian valitsemista omaksi sähkökseen. Vihreä energia tai vihreä sähkö on kestävillä, uusiutuvilla luonnonvaroilla tuotettua sähköä. Vihreää sähköä tuotetaan muun muassa vesi- ja tuulivoimalla. Muu kuin vihreä sähkö tuotetaan uusiutumattomia eli fossiilisia luonnonvaroja käyttäen, jotka aiheuttavat kasvihuonepäästöjä ilmastoon.

Hinta on yksi asia, mikä turkulaista varmasti myös kiinnostaa sähkösopimusta tehdessään. Sähkön hinta vaihtelee niin tuotantotavan kuin sähkön myyjänkin mukaan. Lisäksi sähkö seuraa sähkön globaaleja markkinahintoja, johon vaikuttavat kysyntä sekä sähkötuotannon sujuvuus. Turun kaltaisissa kaupungeissa kilpailu asiakkaista eri sähkön myyjien välillä on kovaa ja siksi uudella turkulaisella on hyvät mahdollisuudet löytää itselleen edullinen sähkösopimus.

Edullisin sähkösopimus Turkuun löytyy kilpailuttamalla

Tyypillisesti tarjoukset, joita eri sähkön myyjät Turussa tarjoavat, ovat määräaikaisia, vuoden tai kahden mittaisia sähkösopimuksia. Lähtökohtaisesti, mitä pidemmän sopimuksen tekee, sitä edullisempi sen hinnoittelu saattaa olla. Pitkien määräaikaisten sähkösopimusten kanssa kannattaa kuitenkin muistaa, että niitä ei saa irtisanottua kesken sopimuskauden muuten kuin muuttamalla uuteen asuntoon. Pahimmillaan tämä tarkoittaa sitä, että sähkön markkinahinnat laskevat, mutta itse on sitoutunut tietyn hintaiseen sopimukseen, jolloin itse päätyy maksamaan markkinahintaa kovempaa hintaa omasta sähköstään.

Edellä mainitussa korostuu se, kuinka tärkeää Turussakin on kilpailuttaa sähkösopimus säännöllisesti, ideaalisti vähintään vuoden välein. Liian usein turkulaisen ei kuitenkaan kannata sähkösopimusta kilpailuttaa, sillä se saattaa syödä kilpailuttamisen hyödyn – mikäli sähkön siirtoyhtiö joutuu omasta mielestään liian tiuhaan tahtiin vaihtamaan asiakkaan sähkön myyjää omissa järjestelmissään, saattaa siirtoyhtiö laskuttaa tästä työstä asiakasta erikseen.

Sähkösopimuksen voi kilpailuttaa helposti netistä löytyvillä laskureilla. Jokaisen eri sähkön myyjän kotisivujen koluaminen on aikaa vievä operaatio verrattuna siihen, että Esimerkiksi Helppohinta.fi -nimisen palvelun avulla sähkösopimuksen voi kilpailuttaa ja allekirjoittaa jopa muutamassa minuutissa. Sähkösopimus kannattaa aina kilpailuttaa ja solmia muutama viikko ennen muuttoa, jotta uudessa kodissa on sähköt päällä muuttopäivänä. Suomessa tuttuun tapaan, Turussakin on esimerkiksi marraskuussa hyvin pimeää, jolloin syttyvät lamput asunnossa ovat tärkeä tekijä onnistuneelle muutolle.

Jätä kommentti