Turun joulumarkkinat 2022

Turun joulumarkkinat ovat yksi Suomen suosituimmista joulumarkkinoista. Se houkuttelee vuosittain tuhansia kävijöitä ympäri maata. Markkinat järjestetään Turun pääaukiolla, ja ne ovat tunnettuja monipuolisista jouluaiheisista kojuista ja aktiviteeteista.

Yksi Turun joulumarkkinoiden suosituimmista nähtävyyksistä on Joulupukin talo. Täällä lapset voivat tavata joulupukin ja kertoa hänelle joulutoiveensa. Joulupukin talossa on myös postitoimisto, jossa lapset voivat lähettää kirjeitä joulupukille. Muita Turun joulumarkkinoiden suosittuja nähtävyyksiä ovat joulujuna, joulukaruselli ja joulumarkkinoiden näyttämö, jossa järjestetään elävää musiikkia ja viihdettä koko markkinoiden ajan.

Turun joulumarkkinat ovat täydellinen paikka löytää ainutlaatuisia joululahjoja ja koristeita. Markkinoilla on laaja valikoima kojuja, joissa myydään kaikkea perinteisistä suomalaisista joulukoristeista käsintehtyihin lahjoihin ja käsitöihin. Markkinat ovat myös loistava paikka nauttia perinteistä suomalaista jouluruokaa, kuten grillattua lohta, suomalaista makkaraa ja tietysti piparkakkuja.

Turun Joulumarkkinoiden ohjelma

Vuoden 2022 Turun Joulumarkkinoilla on tarjolla monipuolista ohjelmaa. Ohjelmassa on useita erilaisia tapahtumia, jotka tuovat joulun tunnelman kaupunkiin. Ohjelmassa on muun muassa:

 • Joulukulkue
 • Joulupukin tapaaminen
 • Joulukonsertti
 • Joulukirpputori
 • Jouluvalo- ja joulukilpailut
 • Jouluun liittyviä työpajoja
 • Joulupukin luukku
 • Jouluaiheiset teatteriesitykset

Turun Joulumarkkinoilla on myös runsaasti erilaista ruokatarjontaa, ravintoloita ja kahviloita. Markkinoille voi myös tuoda oman eväänsä ja nauttia siitä markkinoiden tunnelmassa.

Turun Joulumarkkinoille osallistuvat yritykset ja yhteisöt

Vuoden 2022 Turun Joulumarkkinoille osallistuvat yritykset ja yhteisöt tulevat tarjoamaan laajan valikoiman tuotteita ja palveluita. Markkinoilla on esillä tuotteita ja palveluita seuraavilta aloilta:

 • Käsityöt
 • Joulukoristeet
 • Jouluherkut ja juomat
 • Korut ja vaatteet
 • Kirjat ja lelut
 • Kädentaidot

Turun Joulumarkkinoilla on myös useita erilaisia yhteisöjä, jotka tarjoavat joulumieltä ja viihdettä. Osallistujina ovat muun muassa paikalliset lapsi- ja nuorisoseurat, lastenkerhot ja koulujen jouluohjelmat.

Turun Joulumarkkinoiden aikataulu ja liput

Vuoden 2022 Turun Joulumarkkinoiden aikataulu on seuraava:

 • 11. joulukuuta – Avajaiset
 • 12. joulukuuta – Joulutori
 • 13. joulukuuta – Jouluvalot ja -konsertti
 • 14. joulukuuta – Joulupukin luukku
 • 15. joulukuuta – Jouluaiheiset työpajat
 • 16. joulukuuta – Joulupukin tapaaminen
 • 17. joulukuuta – Joulupukin suuri joulukulkue

Turun Joulumarkkinoiden lipunmyynti alkaa jo syyskuussa. Lipun hinta on 5 euroa/henkilö. Alle 12-vuotiaat ovat lipunmyynnin ulkopuolella.

Turun Joulumarkkinoiden järjestäjät ja tukijat

Vuoden 2022 Turun Joulumarkkinat järjestää Turun kaupunki yhteistyössä eri yhteisöjen sekä yritysten kanssa. Järjestelyissä auttavat mm. Turun Sanomat, Turun Kaupunginteatteri, Turun Konservatorio ja Turun Taideakatemia. Turun Joulumarkkinoiden tukijoina toimivat muun muassa LähiTapiola ja Radio SuomiTurku.

Turun Joulumarkkinoiden historia

Turun Joulumarkkinoiden perinne alkoi vuonna 1981, kun Turun kaupunki päätti järjestää joulutapahtuman. Vuodesta 1981 lähtien joulutapahtuma on vuosittain kasvanut ja kehittynyt. Nykyään Turun Joulumarkkinat ovat maan suurimpia joulutapahtumia ja tarjoavat joulun tunnelmaa ja odotusta koko perheelle.

Millaisia jouluperinteitä Turun joulumarkkinoilla voi kokea?

Turun joulumarkkinoilla voit kokea Suomen suosituimpia jouluperinteitä. Markkinat houkuttelevat joka vuosi tuhansia kävijöitä eri puolilta maata. Markkinat järjestetään Turun pääaukiolla, ja ne ovat tunnettuja monipuolisista jouluaiheisista kojuista ja aktiviteeteista.

Yksi Turun joulumarkkinoiden suosituimmista nähtävyyksistä on Joulupukin talo. Täällä lapset voivat tavata joulupukin ja kertoa hänelle joulutoiveensa. Joulupukin talossa on myös postitoimisto, jossa lapset voivat lähettää kirjeitä joulupukille. Turun joulumarkkinoiden muita suosittuja nähtävyyksiä ovat joulujuna, joulukaruselli ja joulumarkkinoiden näyttämö, jossa järjestetään elävää musiikkia ja viihdettä koko markkinoiden ajan.

Turun joulumarkkinat ovat täydellinen paikka löytää ainutlaatuisia joululahjoja ja koristeita. Markkinoilla on laaja valikoima kojuja, joissa myydään kaikkea perinteisistä suomalaisista joulukoristeista käsintehtyihin lahjoihin ja käsitöihin. Markkinat ovat myös loistava paikka nauttia perinteistä suomalaista jouluruokaa, kuten grillattua lohta, suomalaista makkaraa ja tietysti piparkakkuja.

Millaista ruokaa ja juomaa on tarjolla Turun joulumarkkinoilla?

Turun joulumarkkinat ovat hyvä paikka nauttia perinteistä suomalaista jouluruokaa. Siellä on laaja valikoima kojuja, joissa myydään kaikkea grillilohesta ja suomalaisesta makkarasta piparkakkuihin. Markkinat ovat myös hyvä paikka nauttia perinteisiä suomalaisia joulujuomia, kuten glögiä ja glögiä.

Yhteenveto

Turun Joulumarkkinat on vuosittainen tapahtuma, joka tuo joulun tunnelman kaupunkiin. Ohjelmassa on useita erilaisia tapahtumia, kuten joulukulkue, joulupukin tapaaminen, joulukonsertti ja jouluun liittyviä työpajoja. Markkinoilla myydään myös joulutuotteita ja palveluita. Turun Joulumarkkinoiden aikataulu on 11.-17. joulukuuta ja lipun hinta 5 euroa/henkilö. Turun Joulumarkkinat järjestää Turun kaupunki yhteistyössä eri yhteisöjen ja yritysten kanssa.

Jätä kommentti