Turun Linna – Historia ja vinkit matkalle

Turun linna on Suomen ensimmäinen linnoitus, joka sijaitsee Aurajoen rannalla Turussa. Se on yksi Suomen vanhimmista ja tärkeimmistä historiallisista monumenteista. Linnan ympärille on muodostunut kulttuurikokonaisuus, jossa yhdistyvät sekä viihtyisiä puistoja että museoita.

Turun linnan historia

Turun linna sai alkunsa vuonna 1280, ja sitä on laajennettu ja paranneltu useita kertoja sen jälkeen. Keskiajalta aina 1800-luvulle asti se toimi linnoituksena, ja useat maailmansodat ovat jättäneet jälkensä linnan muureihin. Vuonna 1881 linnan maa-alueesta tehtiin museo ja puisto, ja sen jälkeen linnassa on ollut muun muassa museo, ravintola, kahvila ja tapahtumia.

Turun linnan historiaan liittyy monia kiehtovia tarinoita ja seikkailuja. Kuningas Kaarle IX loi Turun linnan vuonna 1590, ja se toimi myöhemmin Ruotsin suuriruhtinaan asuinpaikkana. 1700-luvulla linnassa sijaitsi ruotsalaisen armeijan upseerien päämaja ja vuosien 1743-1809 välillä se oli myös ruotsalaisen armeijan vankileiri. 1900-luvun alussa Turun linna oli Suomen kansallismuseon sivuosasto.

Turun linna on täynnä tekemistä, nähtävää ja tapahtumia

Turun linnassa on jotakin kaikenikäisille. Siellä voit tutustua linnan historian ja museoiden arvokkaisiin esineisiin, viettää rentouttavaa aikaa puistoissa ja nauttia kesäisin järjestettävistä tapahtumista. Linnan alueella on monia hienoja museoita ja esineistöjä, jotka kertovat Suomen historiasta ja kulttuurista.

Vierailijat voivat tutustua linnan historiaan opastetuilla kierroksilla, joilla kerrotaan linnan vaiheista ja tapahtumista. Kierrokset kattavat paitsi linnan historiaa, myös sen erilaisia arkkitehtuurin tyylejä ja arvoituksia. Lisäksi turkulaiset ja ulkomaalaiset vieraat voivat nauttia linnan puistoista ja nähdä sen upean näkymät Aurajoen rannalle.

Opastetut kierrokset

Linnan opastetuilla kierroksilla vieraat pääsevät tutustumaan linnan historiaan ja taideteoksiin. Opastetuilla kierroksilla on mahdollista tutustua linnan eri osastoihin ja huoneisiin, sekä kuulla niiden tarinoita. Turun linnan opastetut kierrokset sisältävät myös historiallisen linnanpuiston ja museon, jotka sisältävät arvokkaita esineitä, taide- ja kulttuuriperintöä.

Tapahtumat

Turun linnassa on jatkuvasti erilaisia tapahtumia, kuten näyttelyitä, elokuvanäytöksiä, teatteriesityksiä ja musikaaleja. Tapahtumat ovat hyvä tapa tutustua linnan historiaan ja oppia uutta. Yhtenä vuodenaikana Turun linnassa on perinteinen joulu, jolloin sinne on asennettu valtava joulukuusi ja joulupukkikin on paikalla vastaanottamassa lapsia.

Ravintola, kahvila ja museokauppa

Turun linnassa on myös ravintola, jossa voit nauttia herkullisia ruokia ja juomia. Sieltä löytyy myös kahvila, josta voit ostaa juomia ja makeisia. Museokauppa sisältää paljon arvokkaita esineitä ja tuotteita, jotka otetaan laadukkaasti talteen ja säilytetään tulevaisuudessa.

Turun linnan aukioloajat

Turun linna on avoinna maanantaista sunnuntaihin klo 10-16. Linnan sisätilat, museo ja kahvila suljetaan viimeistään klo 16. Puistoalueella voi vierailla myös aukioloaikojen jälkeen.

Turun linnan pääsymaksut

Pääsymaksut Turun linnaan vaihtelevat riippuen siitä, mitä haluat tehdä ja millä aikataululla. Perheille ja ryhmille on tarjolla erilaisia alennuksia. Voit selvittää tarkemmat tiedot Turun linnan verkkosivuilta.

Turun linna kokemuksia

Turun linna on ainutlaatuinen kokemus. Siellä on paljon nähtävää ja koettavaa, ja se on erityisen mielenkiintoinen paikka historiasta ja kulttuurista kiinnostuneille. Kauniin puiston ja kiehtovien museoiden ansiosta se on hyvä paikka viettää päivä. Lisäksi linnan erilaiset tapahtumat ja kierrokset tekevät siitä vieläkin mielenkiintoisemman.

Usein kysytyt kysymykset

Sopiiko turun linna lapsille?

Turun linna sopii lapsille ja sieltä löytyy paljon lapsille sopivia aktiviteettejä.

Milloin Turun linna on rakennettu?

Turun linna on rakennettu vuonna 1280. Se on alun perin ollut vahva muuri, jonka ympärillä oli viisi tornia.

Mikä on Turun linnan arkkitehtuuri?

Turun linnan arkkitehtuuri on hyvin ainutlaatuinen. Se on pitkälti rakennettu goottilaiseen tyyliin, ja se on tehty antiikin tapaan. Rakennuksessa on kolme kappelia, joissa on kirkkoveneet, pyöreät ikkunat ja hienostuneet koristeet. Seinillä on myös erityisiä muotoja ja piirustuksia, joita ei ole missään muualla Suomessa.

Onko Turun linnassa museoita?

Kyllä, Turun linnassa on kaksi museota: Turun linnan museo ja Turun linnan käsityömuseo. Turun linnan museo esittelee Turun linnan historiaa ja tarjoaa runsaasti tietoa miljoonille vierailijoille vuosittain. Käsityömuseossa voit tutustua itse tehtyihin tuotteisiin, joita ovat keramiikka, metalli, paperi ja kangas.

Mitä palveluja Turun linnassa on tarjolla?

Turun linnassa on tarjolla monia palveluja, jotka antavat sinulle mahdollisuuden tutustua paikalliseen historiaan ja kulttuuriin. Niiden joukossa on opastettuja kierroksia, elämysmatkoja, konsertteja ja näyttelyitä. Myös Turun linnan puutarha on avoinna yleisölle. Puutarhassa voit ihailla kukkivia kasveja ja puita sekä tutustua linnan historiaan.

Mihin aikaan vuodesta Turun linna on avoinna?

Turun linna on avoinna ympäri vuoden, mutta vuodenaikojen mukaan aukioloajat vaihtelevat. Keväisin ja kesäisin linnan ulkoalueet ovat avoinna yleisölle. Syksyllä ja talvella puutarha on suljettu, mutta sisätilat ovat avoinna. Lisäksi linnan museo on avoinna kaikkina vuodenaikoina.

Mistä voin ostaa liput Turun linnalle?

Liput Turun linnalle voi ostaa paikan päältä. hinnat löydät täältä.

Miten pääsen Turun linnalle?

Turun linna sijaitsee Aurajoen suulla Turussa. Paras tapa päästä sinne on kävellä tai pyöräillä. Matka keskustasta kestää noin 15 minuuttia. Jos matkaat junalla, pääset paikalle vuorovälillä Kauppatorilta. Lähin bussipysäkki sijaitsee kymmenen minuutin kävelymatkan päässä linnasta.

Mikä on turvallisuus Turun linnassa?

Turun linna on turvallinen paikka vierailla. Alueella on vartijoita, jotka valvovat linnan aluetta ja tarkastavat kaikki saapuvat vieraat. Vierailijoita kehotetaan myös olemaan tarkkaavainen ja välttämään arvoesineiden kuljettamista alueella.

Voinko viettää yötä Turun linnassa?

Ei, Turun linnassa ei ole mahdollista viettää yötä. Ainoa mahdollisuus majoittua linnan lähellä on hotelli Pukkivuori, joka sijaitsee kivenheiton päässä linnasta. Hotellissa on myös ravintola ja baari.

Jätä kommentti