Turun Nähtävyydet Kesällä: Parhaat Kohteet ja Vinkit

Turku on Suomen kolmanneksi suurin kaupunki ja se tarjoaa paljon nähtävää ja koettavaa. Kesällä Turku on erityisen viehättävä, sillä silloin monien tapahtumien ja aktiviteettien lisäksi voi nauttia myös aurinkoisesta säästä ja kauniista arkkitehtuurista.

Tässä artikkelissa esittelemme kesäkauden parhaita nähtävyyksiä Turussa sekä antamme vinkkejä ja ohjeita niiden tutustumiseen.

Turun linna

Turun linna

Turun linna on yksi Suomen vanhimmista ja tunnetuimmista linnoista. Se sijaitsee Aurajoen varrella, ja se on ollut tärkeässä roolissa Suomen historiassa. Linnan rakennustyöt aloitettiin jo 1300-luvulla, ja vuonna 1550 valmistuneessa linnassa asui aikoinaan Ruotsin kuningas Kaarle IX. Sen jälkeen Turun linna on toiminut useiden hallitsijoiden virka-asuntona ja vankilana.

Turun linna on suosittu turistikohde, ja sen suuret ja pienet tornit, muurit ja holvit ovatkin näkemisen arvoisia. Linnassa on myös museoita, joissa tutustutaan Turun historiaan ja merkittäviin henkilöihin. Linnassa järjestetään myös erilaisia tapahtumia ja konsertteja, joten sinne kannattaa ehdottomasti poiketa.

Nähtävyyksien tutustuminen

Turun linnaan pääsee tutustumaan helposti omatoimisesti tai osallistumalla oppaaseen ohjaamaan linna- ja kaupunkikierrokselle. Omatoimisesti linnan tutustuminen on edullisempi vaihtoehto, mutta oppaan kanssa tutustuminen tarjoaa runsaasti tietoa ja tarinoita sekä takaakin laadukkaamman kokemuksen.

Myös muihin Turkuun sijoittuviin nähtävyyksiin tutustumisessa on hyvä olla itsenäinen tai tilata opas. Paikalliset oppaat ovat aina paikalla tutustuttamassa sinua Turun historiaan, kulttuuriin ja arkkitehtuuriin. Jos haluat tehdä mielenkiintoisen retken, voit kysyä paikallisilta oppailta, missä kannattaa käydä ja mitä nähdä.

Kauppatori ja sen ympäristö

Turun kauppatori on yksi Suomen vanhimmista ja suurimmista torikokonaisuuksista. Sen perustaminen on juontanut juurensa jo 1200-luvulle, ja siitä on tullut yksi kaupungin symboleista.

Kauppatorilla on monta nähtävyyttä, joita kannattaa tutustua. Kauppatorin lähellä sijaitseva Tuomiokirkko on Suomen vanhin ja maan tärkeimpiä kirkoista. Kirkon edustalla on myös merkittävä nähtävyys: Turun tuomiokirkon hautausmaa, josta löytyy monien merkkihenkilöiden haudat.

Kauppatorin ympäristössä sijaitsee myös Turun tuomiokirkon läheisyydessä oleva Aboa Vetus -museo, joka esittelee arkeologisia ja historiallisia näytteitä. Myös Turun tuomiokirkon lähistöllä sijaitseva Turun tuomiokirkonmäki eli Viikinkikylä on ehdottomasti kokemisen arvoinen paikka.

Muut nähtävyydet

Turku on täynnä upeita nähtävyyksiä, ja monet niistä sijaitsevat kaupungin keskustan ulkopuolella. Yksi erityisen suosittu nähtävyys kesäkaudella on Kupittaan puisto, joka on yksi Suomen suurimmista puistoista. Puistossa on paljon kauniita istutuksia ja patsaita, ja siellä järjestetään usein erilaisia tapahtumia.

Toinen suosittu ulkoilualue Turussa on Paimionjoki, joka sijaitsee noin 10 kilometrin päässä Turun keskustasta. Joen varrella sijaitsee myös samanniminen Luonnonpuisto, jonka alueella voit nauttia kauniista maisemista ja kalastaa.

Turun tapahtumat ja festivaalit

Turku on Suomen tapahtumien ja festivaalien mekka, ja kesäkaudella siellä on usein jotain menossa. Yksi suosituimmista tapahtumista on Turun Musiikkijuhlat, joka järjestetään joka vuosi heinäkuussa. Tapahtumassa esiintyy monia maailmanluokan artisteja ja bändejä, ja se on loistava mahdollisuus nauttia hyvästä musiikista ja tunnelmasta.

Myös Turku Summer Fest on erittäin suosittu tapahtuma, joka järjestetään toukokuussa. Tapahtuman aikana järjestetään paljon erilaisia konsertteja, kursseja ja näyttelyitä, ja se on täydellinen paikka rentoutumiseen ja hauskanpitoon.

Vinkkejä Turun nähtävyyksien tutustumiseen

Tutustuessaan Turun nähtävyyksiin kannattaa huomioida muutama seikka:

  • Älä unohda karttaa – se on omin sanoin sanottuna ehdoton tarpeellisuus!
  • Varaa tarpeeksi aikaa tutustuaksesi nähtävyyksiin ja tutkimiseen.
  • Rentoudu ja nauti matkan varrella olevista näkymistä ja maisemista.
  • Hyödynnä paikallisia oppaita ja tutustu paikallisiin tapahtumiin ja traditioihin.
  • Vaikka olisit kiireinen, älä unohda syödä paikallisia herkkuja ja juoda kahvia tai teetä.

Yhteenveto

Turku on Suomen kolmanneksi suurin ja historian kannalta merkittävin kaupunki. Kesäkaudella Turku tarjoaa paljon nähtävää ja koettavaa, ja paikalliset tapahtumat ja festivaalit tekevät siitä erityisen viehättävän.

Suosituimpia nähtävyyksiä ovat Turun linna ja kauppatorin ympäristö, mutta myös Kupittaan puisto ja Paimionjoki ovat ehdottomasti tutustumisen arvoisia. Kun pohditaan, miten nähtävyyksiä kannattaa tutustua, on hyvä olla itsenäinen tai ottaa oppaaksi paikallinen, joka auttaa sinua tutustumaan Turun historiaan, kulttuuriin ja arkkitehtuuriin.

Turussa on monia nähtävyyksiä ja tapahtumia, ja se on ehdottomasti yksi Suomen kauneimmista ja historiallisesti tärkeimmistä kaupungeista. Siksi kesällä Turkuun kannattaa ehdottomasti poiketa ja tutustua paikalliseen kulttuuriin ja arkkitehtuuriin.

Jätä kommentti